miercuri, 16 martie 2011

ARDEI UMPLUTI CU OREZ


Ingrediente:

9-10 ardei potriviti ca marime                               

un pahar cu orez

2-3 cepe


un borcan ciuperci                                                                           

un morcov

o legatura marar

o legatura patrunjel

cateva frunze de telina

ulei de masline

4-5 rosii

suc de rosii,bulion sau pasta de tomate

sare,piper


Mod de preparare:

Ardeii se spala, se scot cotoarele cu miezul si semintele lor si se lasa la scurs.


Ciupercile se scurg de saramura,se spala,se scurg bine si se toaca marunt daca este cazul.

Orezul se alege,se spala foarte bine de impuritati,se lasa sa se scurga bine intr-o sita.

Intr-o tigaie se vor adauga cateva linguri de ulei de masline si se vor inabusi 3-4 minute ceapa tocata marunt,si orezul,dupa care se vor adauga ciupercile taiate marunt,morcovul ras,o lingura bulion sau pasta de tomate dizolvata in jumatate cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic amestecandu-se usor sa nu se lipeasca.
Cand a scazut zeama suficient si orezul este fiert pe jumatate se opreste focul,se adauga verdeata tocata , se potriveste de sare,piper, se amesteca bine si se umplu ardeii.
Capetele ardeilor se trec prin faina si se aseaza in cratita de fierbere.Se adauga deasupra rosiile oparite , decojite si tocate marunt,suc de rosii,bulion sau pasta de tomate dupa gust,putin ulei de masline ,apa fiarta si daca este nevoie mai adaugati un praf de sare. Se pot fierbe numai la foc mic sau se introduc la cuptor dupa ce au fiert cca 20 de minute pe foc.

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://reteterestaurante.blogspot.com