”Proorocule si Inaintemergatorule al venirii lui Hristos, dupa vrednicie a te lauda pe tine nu ne pricepem noi, cei ce cu dragoste te cinstim; ca nerodirea celei ce te-a nascut si amutirea parintelui tau s-au dezlegat intru marita si cinstita nasterea ta, si intruparea Fiului lui Dumnezeu lumii se propovaduieste”. (Troparul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul)
miercuri, 16 martie 2011
ARDEI UMPLUTI CU OREZ
Ingrediente:
9-10 ardei potriviti ca marime
un pahar cu orez
2-3 cepe
un borcan ciuperci
un morcov
o legatura marar
o legatura patrunjel
cateva frunze de telina
ulei de masline
4-5 rosii
suc de rosii,bulion sau pasta de tomate
sare,piper
Mod de preparare:
Ardeii se spala, se scot cotoarele cu miezul si semintele lor si se lasa la scurs.
Ciupercile se scurg de saramura,se spala,se scurg bine si se toaca marunt daca este cazul.
Orezul se alege,se spala foarte bine de impuritati,se lasa sa se scurga bine intr-o sita.
Intr-o tigaie se vor adauga cateva linguri de ulei de masline si se vor inabusi 3-4 minute ceapa tocata marunt,si orezul,dupa care se vor adauga ciupercile taiate marunt,morcovul ras,o lingura bulion sau pasta de tomate dizolvata in jumatate cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic amestecandu-se usor sa nu se lipeasca.
Cand a scazut zeama suficient si orezul este fiert pe jumatate se opreste focul,se adauga verdeata tocata , se potriveste de sare,piper, se amesteca bine si se umplu ardeii.
Capetele ardeilor se trec prin faina si se aseaza in cratita de fierbere.Se adauga deasupra rosiile oparite , decojite si tocate marunt,suc de rosii,bulion sau pasta de tomate dupa gust,putin ulei de masline ,apa fiarta si daca este nevoie mai adaugati un praf de sare. Se pot fierbe numai la foc mic sau se introduc la cuptor dupa ce au fiert cca 20 de minute pe foc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
http://reteterestaurante.blogspot.com
Trimiteți un comentariu