”Proorocule si Inaintemergatorule al venirii lui Hristos, dupa vrednicie a te lauda pe tine nu ne pricepem noi, cei ce cu dragoste te cinstim; ca nerodirea celei ce te-a nascut si amutirea parintelui tau s-au dezlegat intru marita si cinstita nasterea ta, si intruparea Fiului lui Dumnezeu lumii se propovaduieste”. (Troparul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul)
miercuri, 16 martie 2011
CHIFTELE DIN LEGUME PRAJITE SAU COAPTE LA CUPTOR
Ingrediente:
2 dovlecei
2 morcovi
2 cartofi
2 cepe
o capatana usturoi
o legatura patrunjel
2 legaturi marar
sare,piper macinat,ienibahar macinat,cimbru
2 felii de paine
faina
pesmet
ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca le coaceti la cuptor
Mod de preparare:
Dovleceii se spala, se taie capetele si se dau pe razatoarea mica sau se toaca la blender,se amesteca cu putina sare si se storc foarte bine de surplusul de zeama.
Morcovii ,ceapa si cartofii se curata de coaja,se spala, usturoiul se curata si impreuna cu painea si verdeata se introduc in blender , se toaca,dupa care se amesteca cu dovleceii.Se adauga cateva linguri de pesmet in compozitie ,se potriveste de sare, piper , ienibahar,cimbru si se tine la frigider cca o ora.
Se formeaza chiftele, se dau prin pesmet amestecat cu putina faina si se prajesc in ulei incins la foc potrivit pe ambele parti.Le puteti modela si rotunde gen gogosele. Se scot pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei.
Se pot coace si la cuptor.Se unge o tava de yena cu putin ulei si se aseaza chiftelutele pregatite la fel ca cele pentru prajit si se coc pe ambele parti. Sunt gustoase si sanatoase.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu