miercuri, 16 martie 2011

GUTUI COAPTE


Ingrediente:

3 gutui potrivite                                                        
miere de albine,miez de nuca                                  
scortisoara dupa gust
50 ml vin alb
frunzulite de menta proaspata sau congelata



Mod de preparare:

Gutuile se sterg bine de puf,se spala,se sterg si se taie jumatati. Se scoate miezul,iar golurile ramase se umplu cu miez de nuca si miere de albine,dupa care se introduc la cuptor.Cand s-a topit mierea de albine si s-a format siropul se adauga vinul.Gutuile se stropesc din cand in cand cu sirop,iar cand sunt gata se presara scortisoara macinata dupa gust.Se orneaza cu frunze de menta proaspata sau congelata.

Eu am in permanenta in casa miere de albine cu miez de nuca gata preparata (reteta este postata pe blog).

Un comentariu:

miere ecologica spunea...

Oricum mierea de albine reprezinta un inlocuitor al zaharului. EA inlocuieste zaharul si nu are efecte adverse. Eu folosesc in exclusivitate miere de albine in loc de zahar.