”Proorocule si Inaintemergatorule al venirii lui Hristos, dupa vrednicie a te lauda pe tine nu ne pricepem noi, cei ce cu dragoste te cinstim; ca nerodirea celei ce te-a nascut si amutirea parintelui tau s-au dezlegat intru marita si cinstita nasterea ta, si intruparea Fiului lui Dumnezeu lumii se propovaduieste”. (Troparul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul)
miercuri, 16 martie 2011
RULOURI DE DOVLECEL SI DE DOVLEAC UMPLUTE CU LEGUME - de post
Este un aperitiv deosebit de gustos, o garnitura speciala pentru preparate din carne si peste, iar pentru zilele de post este un preparat gustos si hranitor...
Astazi le-am servit cu hrean preparat cu sfecla rosie... Gasiti reteta de hrean postata la Eticheta - Compoturi bauturi conserve muraturi sucuri sau dati pe ...Cautare...(valentinaghidculinar.blogspot.com)
Ingrediente:
o ceapa mica
un morcov potrivit
2 buc.mici de praz
jum. de telina mica
o legatura marar
o legatura patrunjel
sare,piper ,cimbru ,nucsoara dupa gust
ulei de masline dupa gust (in functie de cat de gras mancati)- eu am folosit 5 linguri
150 ml supa de legume sau apa calda
un dovlecel potrivit din care au iesit 8 rulouri
Pentru 8 rulouri din dovleac am folosit 30 felii de dovleac unite intre ele deoarece dovleacul a fost feliat dinainte ( vroiam sa-l coc). Voi puteti taia felii mai mari pentru a intra o bucata la fiecare rulou...
Mod de preparare:
Morcovul,telina ,ceapa,prazul se curata,se spala si impreuna cu mararul si patrunjelul se toaca la blender , apoi se pun intr-o tigaie la calit impreuna cu uleiul si supa de legume sau apa calda. Se condimenteaza dupa gust si se lasa sa se caleasca ,sa fiarba bine pana scade supa. Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se vor umple feliile de dovlecel si feliile de dovleac preparate dinainte la gratar.
Feliile de dovlecel si cele de dovleac se rumenesc un pic la gratar... cat sa se inmoaie pentru a se putea rula.
Pe fiecare felie sau mai multe felii care se unesc pentru a iesi un rulou se va pune putina compozitie,se ruleaza si se aseaza in tava unsa bine cu ulei. Se coc la foc potrivit si se pot servi atat calde cat si reci.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu