miercuri, 16 martie 2011

SALATA ORIENTALA


Pentru reteta clasica se folosesc cartofi,ceapa,masline,ulei,otet sau zeama de lamaie si felii de oua daca nu este perioada postului.
In plus se mai pot adauga la salata orientala cubulete de rosii,felii de ardei gras,capia sau gogosar.

6 cartofi
o ceapa uscata,ceapa rosie sau ceapa verde
masline dupa gust sau cca 200 g
1-2 rosii
ulei (eu am folosit ulei de porumb presat la rece ), otet de mere sau zeama de lamaie, sare, piper dupa gust
2 linguri suc de portocala si o lingura suc de grapefruit
Daca va place puteti adauga si patrunjel verde.


Mod de preparare:

Cartofii se spala si se fierb intregi sau taiati cubulete in apa cu putina sare.
Cartofii fierti in coaja se lasa la racit,dupa care se curata si se taie cubulete.

Cei fierti taiati deja cubulete se scurg si se lasa la racit.
In ambele cazuri peste cartofi se adauga maslinele intregi sau taiate si in functie de varianta folosita se adauga felii de ou,de ardei si cubuletele de rosii,se toarna sosul vinegreta preparat din ulei,otet sau zeama de lamaie,sucul de portocala,sucul de grapefruit, sare,piper dupa gust si ceapa taiata solzisori.Se poate opta pentru folosirea patrunjelului tocat marunt direct in salata sau doar pentru ornat.

Niciun comentariu: