Ingrediente:
3 gutui potrivite
ulei dupa gust (eu am pus 2 linguri)
5 linguri zahar
200 ml apa calda
un varf de cutit sare
scortisoara dupa gust
Mod de preparare:
Separat intr-un vas se pune zaharul umezit cu apa.Se arde pana se coloreaza in brun-auriu,se stinge cu apa calda si se mai fierbe un pic pana se obtine siropul.
Bucatile de gutui se pun intr-o cratita,se toarna peste ele uleiul,siropul obtinut,sarea si se lasa sa fiarba 15-20 min.la foc mic.Nu se amesteca ci doar se scutura cratita usor.La sfarsit se adauga un pic de scortisoara si se poate servi atat calda cat si rece.
Mama cand era in criza de timp obisnuia sa rumeneasca putin bucatile de gutui si iesea o mancarica delicioasa pentru zilele de post si nu numai.Puteti incerca ambele variante cu incredere...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu