”Proorocule si Inaintemergatorule al venirii lui Hristos, dupa vrednicie a te lauda pe tine nu ne pricepem noi, cei ce cu dragoste te cinstim; ca nerodirea celei ce te-a nascut si amutirea parintelui tau s-au dezlegat intru marita si cinstita nasterea ta, si intruparea Fiului lui Dumnezeu lumii se propovaduieste”. (Troparul Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul)
miercuri, 16 martie 2011
PIURE DE URZICI CU MAMALIGUTA
Ingrediente:
3 gramajoare de urzici
o ceapa
zeama de la o jumatate de lamaie
usturoi pisat dupa gust
2-3 linguri ulei de masline
sare, piper dupa gust
2 linguri faina
o lingura malai
o lingura marar tocat
zeama in care au fiert urzicile nu se arunca
Mod de preparare:
Urzicile se aleg si se spala foarte bine .Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu ceapa tocata marunt, dupa care se strecoara,se toaca si se freaca bine cu lingura de lemn sau se paseaza cu blenderul pana se obtine o pasta.
Intr-o cratita se rastoarna pasta obtinuta prin pasarea urzicilor si a cepei ,se adauga o lingura de malai,se amesteca,apoi se toarna faina diluata in putina zeama de la urzici si se pun pe foc la flacara mica sa fiarba. Se freaca bine pentru a nu se forma cocoloase si se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se incontinuu pana se leaga bine si devine ca o ciulama.
In functie de consistenta dorita se mai poate turna cate putina zeama .
La final se adauga zeama de lamaie, usturoiul pisat dupa gust,uleiul,mararul tocat ,se potriveste de sare, piper.
Se poate servi cald sau rece cu mamaliguta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu