miercuri, 16 martie 2011

IAHNIE DE FASOLE


Ingrediente:

300 g fasole boabe
o ceapa uscata
o legatura ceapa verde
1-2 buc morcov
o albitura
1-2 felii de telina
jum.ardei gras
sare,piper,cimbru,busuioc
2 frunze da dafin
2-3 linguri ulei
4-5 rosii
pasta de tomate,bulion ,suc de rosii dupa gust
patrunjel,marar,tarhon dupa gust

Mod de preparare:

Fasolea se alege,se spala bine,se lasa cateva ore la inmuiat,dupa care se va opari si se va schimba de doua - trei ori apa in care a fiert.

In ultima apa se adauga zarzavatul tocat,foile de dafin, sare, piper, cimbru, busuioc dupa gust si se fierb la foc mic . Eu folosesc oala sub presiune.
Separat rosiile ,sucul de rosii,pasta de tomate sau bulionul se inabusa cu 2-3 linguri de ulei.Pentru a se lega mai bine adaug in sos in loc de faina doua linguri praf de porumb(digesta)deoarece este mult mai sanatos.Se aromeaza cu patrunjel tocat,marar sau tarhon dupa gust.
Cand sunt fierte atat fasolea cat si zarzavatul se adauga sosul,se potriveste de sare,condimente si se mai fierb pana se obtine consistenta dorita.
Se serveste rece sau calda ca atare alaturi de o muratura buna.

Intre timp am primit vizita maicutelor noastre de la Varatec si am gatit din fasolea adusa de Sfiintiile Lor...Este o fasole cu bobul foarte mare,colorata ,iar mancarea are un gust aparte...



Niciun comentariu: