Ingrediente:
5-6 cartofi
1-2 cepe
4-5 ardei capia copti
3-4 catei de usturoi
sare,piper,condimente,foi de dafin
2 rosii
pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust
ulei
tarhon
5-6 cartofi
1-2 cepe
4-5 ardei capia copti
3-4 catei de usturoi
sare,piper,condimente,foi de dafin
2 rosii
pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust
ulei
tarhon
Mod de preparare:
Cartofii dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se taie in jumatati sau in sferturi in functie de marime. Se aseaza intr-o tava, se toarna sosul si ardeiul capia. Se introduce tava la cuptor pentru a se rumeni putin. Cand sunt aproape gata presarati tarhonul .Daca doriti puteti folosi la sos putin vin alb.
Cartofii se curata, se spala si se fierb intregi cu putin busuioc.Ceapa se curata, se spala si se taie marunt sau pestisori. Ardeii capia se coc,se spala, se curata de seminte si se taie fasii pe lungime sau cubulete . Rosiile se oparesc 1 minut, se decojesc si se toaca cubulete. Usturoiul se toaca si el marunt sau se piseaza.
Ceapa, ardeiul, usturoiul, rosiile se fierb inabusit cu putin ulei, se adauga pasta de tomate, apa fiarta dupa caz si se potriveste de sare, piper, condimente.Cartofii dupa ce au fiert se lasa la racit, apoi se taie in jumatati sau in sferturi in functie de marime. Se aseaza intr-o tava, se toarna sosul si ardeiul capia. Se introduce tava la cuptor pentru a se rumeni putin. Cand sunt aproape gata presarati tarhonul .Daca doriti puteti folosi la sos putin vin alb.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu