miercuri, 16 martie 2011

DOVLECEI CU LEGUME


Ingrediente:

2 dovlecei mai mari

doi pumni de legume asortate: fasole verde, mazare, porumb, ardei gras, morcov

3 ciuperci proaspete sau cca jumatate de borcan ciuperci conservate

12 felii de vinete pregatite pe gratar

3 catei de usturoi

patrunjel verde, sare, piper, cimbru, scortisoara, zeama de lamaie dupa gust

Pentru sosul simplu vinegreta:

zeama de lamaie, zeama de grapefruit, otet balsamic sau otet de mere, ulei de masline dupa gust


Mod de preparare:

 Dovleceii se spala, se taie la capete si se fierb intregi cca 15 minute. Dupa ce s-au racit se taie in doua pe lungime, se scobesc putin, scotandu-le semintele mari si se stropesc cu zeama de lamaie.

Ciupercile se taie marunt si se inabusa cu usturoiul tocat in putin ulei de masline. Rondelele de vinete se pun pe gratarul incins, se rumenesc pe ambele parti,dupa care se taie fasii subtiri.
Legumele se fierb, se toaca marunt dupa caz, apoi se amesteca cu vinetele, ciupercile, patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine si se potriveste de sare, piper, cimbru, scortisoara.
Dovleceii se umplu si se dau la cuptor cca 10-15 minute pentru a se gratina putin.
Se servesc reci cu maioneza sau cu un sos vinegreta preparat din zeama de lamaie, zeama de grapefruit, otet balsamic sau otet de mere si putin ulei de masline. Pentru perioada postului puteti folosi maioneza vegetala.
Se servesc reci cu maioneza sau cu un sos vinegreta preparat din zeama de lamaie, zeama de grapefruit, otet balsamic sau otet de mere si putin ulei de masline. Pentru perioada postului puteti folosi maioneza de post preparata in casa sau din comert..

Niciun comentariu: